Logo

Evdə Bauntinin hazırlanması


Ərzaqlar:

Qaymaq (20% yağ cream) – 200 ml
Kokos- 200 q
Südlü şokolad 200 g – 300 q
Şəkər – 85 q
Kərə yağı – 50 q,

Hazırlanması:

Vam od (aşağı istilikdə) üzərində yağ, krem və şəkər əridilir. Oddan götürüb üzərinə kokos əlavə edirik. Bütün bu vasitələr yaxşı qarışdırılır.

Hazırladığınız kütləni kalqa kağız üzərinə yayıb (istədiyiniz formaya sala bilərsiniz) soyuducuya qoyun və bir saat saxlayın.
Daha sonra konfetləri baton formasında uzunsov kəsməyə başlayırıq, bir gecə soyuducuda saxlayırıq. Əgər səbriniz yoxdursa, 2-3 saat buzxanada saxlaya bilərsiniz.
Şokoladı əridirik: şokoladları kiçik hissələrə parçalayıb bir qabın içinə qoyuruq və buxar vannasında əridirik.
Batonları götürüb şokoloda batırıb bərkimək üçün yenidən soyuducuya qoyuruq. Şokolad donandan sonra baunti hazırdır.
Nuş olsun!