Logo

Draje Şokolad və Darçınlı Tort Tərifi


Kiçik bir kasa da yumurta sarıları və şəkəri gözəlcə çırpaq.

Krem halını alana kimi
Üzərinə 1 paçka yağ əlavə edin və yaxşıca çırpın.
Ağ bir krem halını alana qədər çırpaq.
Ayrı bir kabın içərisinə kakao, un, xəmir qabartma tozu və darçını götürərək qarışdıraq.
Yumurtalı qarışımı bu qarışığa əlavə edərək qarışdıraq.
Xəmir qatılaşmağa başladığında südünü də əlavə edərək çırpaq.
Çırpma əməliyyatını mikser ilə edə bilərsiniz.
Yenə kiçik bir kasanın içərisinə yumurta ağını və bir tutam duzu tökərək çırpaq.
Hazırladığımız bu qarışımı da xəmir qarışığına əlavə edin və çırpmağa davam edin.
Keks xəmirini yumru keks qəlibinin içərisini yüngülcə yağlayıb unlaydıqdan sonra qəlibə boşaldın.
İsidilmiş xəmirdə ilk olaraq aşağı dərəcədə, keks xəmiri qabardıqdan sonra dərəcəsini yavaş yavaş yüksəldərək təxminən 30 dəqiqə qədər bişirin.
Bişən keksin üzərinə bir dəsmal örtərək 15-20 dəqiqə qədər saxlayın.
Dinlənən xəmiri 3 bərabər parçaya ayırın. 3 qat olacaq şəkildə.
Krem şantiləri südünü bir az daha az qatmaq şərti ilə hazırlayın.
Məqsədimiz tünd bir krem olmasını təmin etməkdir.
3 qatlı keks xəmirinin ilk qatına krem şantini sürtün, ardından ikinci parçanı üzərinə quyun və onunda üzərinə kremşanti sürtün.
Son qatın da üzərini bağlayın və tortun hər yerini krem şanti ilə örtün.
Şokoladlı drajeleri tortun hər yerinə sıralı olaraq düzün.

Tortu 30 dəqiqə qədər buz dolabında saxlayın və dilimleyerek serviz edin.