Logo

Şokoladlı bulkalar


Tərkib: 
- 450 qr un 
- 80 qr kərə yağı 
- 1 ədəd yumurta 
- 120 qr şəkər tozu 
- 1,5 ç.q. quru maya 
- 160 qr süd 
- 1 çimdik duz 
- şokoladlı pasta (içlik üçün) 
- şəkər pudrası 
- yumurta (bulkaların üzərinə çəkmək üçün) 
Hazırlanması: 
1. Maya ilıq süddə əridilir, 1 ç.q. şəkər tozu əlavə olunur, 15-20 dəqiqə ərzində isti yerdə qalır. 
2. Şəkər tozu, duz, yumşalmış yağ, yumurta qarışdırılır, ələnmiş un və maya əlavə olunur, xəmir yoğrulur. 
3. Xəmiri 1 saat ərzində isti yerdə saxlayırıq ki, qalxsın. 
4. Xəmiri hissələrə bölürük, yastıladırıq, üzərinə 1 ç.q. içlik qoyuruq, bulkalar formasına salırıq. 
5. Tavaya kərə yağı çəkirik, bulkaları düzürük (aralarında məsafə qalmalıdır), 20 dəqiqə saxlayırıq. 
6. Bulkaların üzərinə çalınmış yumurta çəkirik. 
7. Sobanı qabaqcadan 200 C qədər qızdırırıq və bulkaları təxminən 20 dəqiqə ərzində bişiririk. 
8. Hazır bulkaları soyuduruq və üzərinə şəkər pudrası səpirik. 
Nuş olsun!