Logo

Qaymaqlı tort


Tərkibi: 

biskvit:

55 q un
40 q qarğıdalı nişastası
2-3 yumurta 
60 q şəkər tozu
35 q əridilmiş kərə yağı 
1 ç.q. vanil ekstraktı və ya 2-3 q vanili şəkər 
1 ç.q. limon sedrası
1 çimdik duz

krem: 
6 q jelatin
280 q kəsmik (yağlılığı 9%-dən çox olsun)
120 q şəkər pudrası
110 q xama
400 qaymaq (35-38% yağlılıqlı)
1/2 ç.q. limon sedrası
1/2 ç.q. portağal sedrası
0,5 limonun şirəsi 
0,5 portağalın şirəsi 
1 çimdik duz

meyvəli jele: 
150 q ərik cemi və ya mürəbbəsi (meyvə dilimisiz)
3 ç.q. tort üçün şəffaf jele (məsələn, Dr. Oetker)
2 ç.q. limon şirəsi 
5-6 x.q. su

Göstərilən ərzağın qədəri 23 sm diametrli tort üçün nəzərdə tutulub. 

Biskvit: 
Unu nişasta ilə qarışdırın, ələyin. 
Ayrı kasada yumurta, şəkər tozu, vanil ekstraktı, limon sedrası və duzu qarışdırıb mikserin orta sürətində 5-6 dəqiqə çalın. Həcmi 2,5-3 dəfə artmalıdır. 
Bu qarışığın 1/4-ni un və nişasta qarışığı ilə qarışdırın, sonra isə qalanını əlavə edib eytiyatla, eynicinsli kütlə alınanadək çalın. Sonda ərinmiş kərə yağı əlavə edib qarışdırın.